2017. augusztus 17., csütörtök

Együnk kekszet!/Let's eat biscuits!

Benedek, a kisfiam nagy kekszfogyasztó és Julcsi, a kislányom is elmajszolja időnként. Eddig rengeteg bolti kekszet fogyasztottunk, de annyi helyen olvasok jobbnál jobb recepteket, hogy elhatároztam véget vetek a kekszvásárlásnak. Fontos, hogy mit adok a gyerekeimnek enni és talán nem lesz annyira bonyolult a dolog. Az első receptet egy pár évvel ezelőtti Praktika magazinban találtam. Zabpelyhes és isteni finom! Nem fogok unatkozni az elkövetkezendő időszakban.
Megosztom Veletek a receptet, hátha kedvet kaptok kipróbálni! Ja, nyugodtan duplázhatjátok az adagot, egy az kevés lesz! :)

Zabpelyhes keksz áfonyával

Hozzávalók: 12dkg margarin
                    12 dkg barna cukor (én mondjuk fehérrel készítettem)
                    1 tojás
                    10dkg zabpehely
                    2ek tej
                    1tk vaníliaaroma
                    13dkg liszt
                    fél tk sütőpor
                    10dkg aszalt vörösáfonya
                    csipet só
                    egy citrom reszelt héja
                    fél kk őrölt gyömbér

A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojást, a zabpelyhet, a tejet, a vaníliaaromát és a citromhéjat. Egytálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a sót és a gyömbért, ezt a keveréket összedolgozzuk a tojásos masszával és beleforgatjuk az áfonyát is. Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanályni halmokat rakunk a tésztából és 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük. Fémrácson hagyjuk kihűlni. Nem kell aggódni, ha kicsit lágynak tűnnek a kekszek, amikor kiszedjük őket, meg fognak szilárdulni. Én kekszes dobozban tárolom őket, sokáig elállnak. Na, ez csak vicc volt!!!!! :)))








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése