2019. május 12., vasárnap

Bodzaszörp/Elderflower syrup

 Én is megkezdtem a befőző szezont és természetesen a bodzalé és bodzaszörp nyitja a sort. Előbbit nyáron, a nagy melegekben fogyasztjuk és le szoktam fagyasztani, utóbbit nem szükséges, hiszen szörp lévén töményebb, cukrosabb és fel van főzve. 
Ilyenkor, amikor meghelenik a bodza, akkor már nagy az öröm, hiszen tudjuk, hogy közel a nyár! 








2 megjegyzés:

  1. Szinte érzem az illatát!!! Valóban nagyon finom ital készíthető belőle!
    Bárcsak jönne a meleg, hogy élvezhessük is, mert ebben a hűvös, szeles időben inkább forró teára vágyik az ember... bár lehet teaként is jó a bodza :o)

    VálaszTörlés
  2. Ne is mondd, világvége ez az időjárás és azzal riogatnak, hogy az egész nyár ilyen változékony lesz. :( Mindenesetre én nem adom fel zajlik a készletfeltötés, már latom magunkat a diófa árnyékában bodzalevet szürcsölgetni a nyugágyon. Ahhh!!! :)))

    VálaszTörlés